Интервюто на Председателя на сдружение "Аутизъм Днес" - Владислава Цолова в ТВ Европа във

https://youtu.be/C5Q33_wr-x4

Владислава Цолова, Председател на сдружение "Аутизъм днес" на 15 март в ТВ Европа, във връзка с извънредната ситуация в условията на Пандемия - 156 НПО организации се обединяваме, за да внесем успокоение у най-уязвимите групи от населението - деца с увреждания и семействата им, възрастни, самотни хора в неравностойно положение и да ги подкрепим!

Следващата седмица ще обявим чрез медиите и социалните мрежи телефони и часови диапазони, на които да отговарят психолози от нашите организации. Още през м. Декември 56 НПО организации се обединихме около спешната необходимост от влизането в сила на Закона за социалните услуги, ценен с интегрирания и индивидуален подход, базиран на нуждите и потребностите на конкретния човек и внесохме официални писма до институциите, както и отворено писмо до медиите.

Ролята на социалните услуги, както ролята на НПО като доставчици, които осигуряват не просто подкрепа за нуждаещите се - деца, възрастни, стари хора, но и се борят за техните интереси, става все по - осезаема в обществото ни и особено силно изкристализира в условията на извънредни ситуации, като световната пандемия и криза, в която вече се намираме.

Предстои международния ден на социалния работник на 17 март, а значимостта, нуждата и ролята на социалните услуги заемат все по-сериозна и отговорна роля в обществото ни, те са значими за обществото не само в България, а и по целия свят!

На 17 март тази година започваме кампания, в която ще обединим ресурси да помагаме на хората в настоящия труден момент под мотото #Ще #се #справим #заедно, когато започваме да публикуваме наши истории, снимки, видеа с хаштаг #ЩеСеСправим , където ще показваме нашата грижа и действия по време на пандемията.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от