Откриване на АВА Център за деца с аутизъм в гр. Плевен


Въпреки двата вандалски акта над изграждащия се Център за деца с аутизъм в гр. Плевен, на 19 октомври 2018 г. Сдружение „Аутизъм Днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“, създадени от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, публични фигури и родители на деца с разстройство от аутистичния спектър откриха АВА Центъра за деца с аутизъм за Северна България в гр. Плевен!

Центърът се помещава в сграда, предоставена от Община „Плевен“- бившият Дом „Детелина“- за деца, лишени от родителски грижи Плевен, кв. Сторгозия 93, (до бл. 27) и само с помощта на много жестове и дарения, успяхме да ремонтираме едно от петте крила на сградата, в която вече работи единственият Център за Северна България, предоставящ висококвалифицирана терапевтична грижа за деца с аутизъм!

На откриването подкрепата и респекта си ни засвидетелстваха Заместник Министър на образованието Деница Сачева, Заместник председателят на ДАЗД Валери Йорданов, Кмета на гр. Плевен- Георг Спартански, Председателят на Общинския съвет в гр. Плевен- Мартин Митев, Директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в МОН- Грета Ганчева, Началника на РУО- Плевен град- Албена Тотева, Директора на ЦСОП „П. Р. Славейков“- Милен Наков, родители, приятели на каузата, дарители и екипа на Центъра!

Зам. Министър Деница Сачева връчи ваучер на Центъра за закупуване на книги, учебни пособия и материали за работа, а Заместник министър на социалната политика Султанка Петрова изпрати поздравителен адрес!

На откриването присъства и супервайозра на Центровете „Аутизъм Днес“ по приловен поведенчески анализ- нашият бранд и науката, която единствена в световен мащаб има стойност на лечение за деца с аутизъм- Deena Singer Board Certified Behavior Analyst (BCBA) , LMSW, BCBA, Behaviour Consultant, LMSW - Licensed Master Social Worker.

Дийна Сингър проведе лекционно обучение на 17 октомври за екипа на Центъра и за специалисти от гр. Плевен, които в ежедневната си практика работят с деца с аутистично разстройство и веднага след лекцията продължи с наблюдение и първоначални оценки на децата, записани за работа в Центъра!

Дийна Сингър е Сертифициран поведенчески аналитик (BCBA) от 2005 г.

Трупа опит вече повече от 20 години в областите: прилагане и супервизиране на програми за ранна интервенция при деца с разстройства от аутистичния спектър. Работи в САЩ и Израел. В клиничната си практика нябляга на обучението на родители – незаменима част от успешната интервенция, както и на ефективно прилагане на поведенчески анализ вкъщи и в центрове за терапия.

Благодарим на всички, които подкрепиха и подпомогнаха децата в гр. Плевен и Северна България да имат свое място и да не се налага да пътуват ежеседмично до София, както се случва!

Благодарим на дарителите ни от Caparol, които предоставиха боята за центъра, на матраци TED, на Йони ДМ, на Елица 3, на Ел Ком- Плевен, на Тал Инженеринг, на Дайра- М ЕООД, на Интерконсулт 200 ООД, на Фондация „Никола Георгиев“, на доц. Пенчо Тончев и на доц. Калоян Стойчев!

Специални благодарности на Дарик Радио и Ники Кънчев за всеотдайната подкрепа през годините, без чието доверие и подкрепа не бихме успяли!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от