"НЕ на страха!"


На пресконференцията „НЕ НА СТРАХА“ , на 10 септември 2018 г. до нас, от Сдружение „Аутизъм днес“ и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ застанахапублични фигури, подкрепящи каузата от години и част от нея- актрисата Елена Петрова, актрисата Силвия Лулчева и писателя Калин Терзийски.

Плътно до нас застанаха и ДАЗД Държавна агенция закрила на детето в лицето на заместник председателя й Валери Йорданов, Националната пациентска организация,включваща над 100 НПО организации, представлявана от Александър Миланов и Национална мрежа за децата, включваща над 140 НПО организации и представлявана от Георги Богданов.

Всички те застанаха зад посланието ни „НЕ на страха!“ и изразиха огромно възмущение от извършения вандалски акт в новоизграждащия се център за деца с аутизъм в гр. Плевен, като заедно поискахме СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ НА ЦЕНТРОВЕТЕ И МЕСТАТА, предоставящи специализирани грижи за деца и хора в неравностойно положение, както и специална гарантирана закрила от полиция, местна и държавна власт и прокуратура!

„Ние, от Национална мрежа за децата, призоваваме отговорните държавни институции и съдебната власт да предприемат спешни действия за прилагане на конституционния ред. Силно се надяваме, че случаите като този в Плевен, ще бъдат морално осъдени и преследвани с цялата строгост на закона, така че гражданите на Република България да бъдат сигурни и защитени, независимо от своя произход, етнос, възраст, увреждане или социална принадлежност.“ заявиха от Национална пациентска организация.

„Ние не можем да се примирим с посегателството над собствеността и личността! Този акт, който е посегателство нас собствеността на нашите колеги от Сдружение „Аутизъм Днес“ е показателен, че в България физическата сигурност е застрашена и сме свидетел на една пасивност от страна на отговорните за това!“ отбеляза Александър Миланов от Национална пациентска организация.

„Аз съм член на Сдружение „Аутизъм Днес“! С подкрепата на много личности в различни сектори сме свидетели и участници как Владислава Цолова извървя един дълъг път. Аз бих насочила вниманието как една община, общината в Плевен дарява тази сграда, дава я, за да се направи най-големят център за Северна България за деца с аутизъм и след това как различни хора имат власт и си позволяват да налагат и да рекетират и изнудват един човек, който е тръгнал абсолютно сам, с не много голяма подкрепа да направи този център. Хората, които са заплашили Владислава, които следят сметките й, които не са си дали възможността да проверят какво е „Аутизъм Днес“, какво ще се прави в тази сграда, а всъщност само са искали да разберат дали техни фирми ще могат да спечелят този ремонт, мислели са, че може да има европейски средства.“ каза актрисата Елена Петрова.

"Покрай така наречените "невидими деца" стават видими много тежки проблеми", категорична беше Силвия Лучева.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от