2. Април - Light it up blue


BULGARIA Живея във вашия свят, но по свой начин! Да счупим бариерите на предразсъдъците!

2 Април 2018- Light it up Blue Bulgaria

За девета поредна година Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ отбелязаха 2 Април- Световният ден за информираност за аутизма! Мотото тази година е "Живея във вашия свят, но по свой начин. Да счупим бариерите на предразсъдъците!"

На 2 Април тази година от 12:00 ч. в литературен клуб “Перото” на НДК се проведе дискусионен форум – пресконференция, в литературен клуб “Перото” на НДК по традиция под патронажа на кмета на гр. София г- жа Йорданка Фандъкова!

На събитието присъстваха Заместник министъра на образованието и науката Деница Сачева, Заместник министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова, Заместник изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ани Ананиева, Ирена Соколова- Областен управител на гр. Перник, Ваня Кастрева- Началник на РУО София- град, Мина Йовчева- директор на дирекция „Социални дейности“ в Столична община, Грета Ганчева- Директор на Дирекция „Достъп до образование“ в МОН и Калоян Дамянов- Директор на Регионален център за приобщаващо образование- София.

В дискусията се включиха публични личности- приятели на каузата и подпомогнали за по- високото качество на живот на аутистичните личности в България и семействата им- Ники Кънчев, Део, Елена Петрова, Калин Терзийски. Присъстваха и някои от по- новите приятели на каузата изпълнителния директор на Hewlett Packard Enterprise Bulgaria Ираван Хира, финансиста Владимир Каролев, Ева Кикерезова.

Говорихме за промяната, за нагласите у обществото, за образованието на аутистичните личности, за възможностите, за реализацията, за самостоятелния живот, за достойнството на личностите и за бъдещето на семействата им!

Вярата е все по- голяма, постигнатото за девет години е много, генерираното доверия и подкрепа от личностите подкрепящи каузата, е безценно!

Бъдеще за децата с аутизъм и техните семейства в България има! Точно в 20:00 часа Националния дворец на културата светна в синьо за трета поредна година, както много други знакови сгради в целия свят, за да запалим отново синята лампичка на доброто.

Събитията, посветени на 2 Април, се реализираха с подкрепата на НДК, Евробет, Рефан, Angel Steps и Медия Крос.

За контакти: +359 896 699 274 invisible.bulgarian.children@gmail.com


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от