Част от

  • Autism today - Facebook

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Аутизъм днес

1. юни - Детски спортен празник в подкрепа на децата с аутизъм

June 1, 2017

 

Сдружения „Аутизъм днес“ и „Тацитус“ за поредна година обединиха публични личности и приятели на каузата за по-добър живот на семействата на деца с аутизъм, на Детски спортен празник на открито по случай 1- ви юни - Деня на детето, който се проведе в спортен комплекс „Баухаус арена“ в София на 01.06.2017 г. 

 

Събитието беше под патронажа на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и открито от главния секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков.

Официални гости бяха заместник-министъра на Министерството на труда и социалната политика г-жа Султанка Петрова и Ани Ананиева - заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

 

По време на спортния ден участници от фен клубовете на Арсенал и Нюкасъл в България организираха футболни мачове за децата, а по-артистичните от тях се включиха и в арт работилница по рисуване.

 

В игрите се включиха и учениците от 5-то ОУ „Иван Вазов“ в София, които по традиция подкрепиха децата с аутизъм и други проблеми в развитието. Учениците от 5-то ОУ „Иван Вазов“ са поредният пример, че аутистичните личности в България могат и трябва да бъдат приобщени и че заслужават достоен и независим живот.

На този ден заедно направихме стъпка към интегрирането на аутистичните личности сред техните връстници и се забавлявахме заедно.

 

До следващия път!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts