1. юни - Детски спортен празник в подкрепа на децата с аутизъм


Сдружения „Аутизъм днес“ и „Тацитус“ за поредна година обединиха публични личности и приятели на каузата за по-добър живот на семействата на деца с аутизъм, на Детски спортен празник на открито по случай 1- ви юни - Деня на детето, който се проведе в спортен комплекс „Баухаус арена“ в София на 01.06.2017 г.

Събитието беше под патронажа на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и открито от главния секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков.

Официални гости бяха заместник-министъра на Министерството на труда и социалната политика г-жа Султанка Петрова и Ани Ананиева - заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

По време на спортния ден участници от фен клубовете на Арсенал и Нюкасъл в България организираха футболни мачове за децата, а по-артистичните от тях се включиха и в арт работилница по рисуване.

В игрите се включиха и учениците от 5-то ОУ „Иван Вазов“ в София, които по традиция подкрепиха децата с аутизъм и други проблеми в развитието. Учениците от 5-то ОУ „Иван Вазов“ са поредният пример, че аутистичните личности в България могат и трябва да бъдат приобщени и че заслужават достоен и независим живот.

На този ден заедно направихме стъпка към интегрирането на аутистичните личности сред техните връстници и се забавлявахме заедно.

До следващия път!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от