Концерт, посветен на 2. април - Световния ден за информираност за аутизма


„Детската усмивка е над всичко!”

Кампания, посветена на 2 април: Световен ден за информираност за аутизма

За осма година на 2 април се проведе Благотворителен концерт , посветен на Световния ден за информираност за аутизма, а за шеста година България е част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо). Кулминацията на който бе осветяването на НДК в синьо! Тази година мотото е „Детската усмивка е над всичко!” Организатори на събитието бяха Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение "Тацитус". Кампанията се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова.

В концерта се включиха любими наши изпълнители: Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус”, вокална група „Бон Бон“, Поли Генова, група „LaTiDa” ,Богдан Томов, Део и Ники Станоев.

Водещи на събитието по традиция бяха Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, Ева Кикерезова и Ники Станоев. Посланиците на добра воля тази година бяха Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България и Ираван Хира - Председател на Българския Форум на бизнес лидерите, заместник кмета по финансите на гр. София Дончо Барбалов и Ирена Соколова. Благодарим на учениците от Национална гимназия по полиграфия и фотография, които всяка година снимат благотворително концерта и събитието. Изказваме нашата благодарност и на учениците от 21 СУ „Христо Ботев“ и на тези от Софийски ученически съвет. Сред специалните ни гости бяха представители на институциите, общински съветници и кметове, с които през годините развихме отлични партньорски отношения, хора на изкуството и всички, които не останаха безразлични към каузата ни и един от най- големите приятели на каузата за децата с аутизъм в България Ники Кънчев. Всички те през годините са ни помагали, за да стане факт изграждането на Център за приложен поведенчески анализ, да се обучат и сертифицират наши специалисти, които да работят там, и да получат световна акредитация като терапевти. Всички те помогнаха децата с аутизъм в България да бъдат приемани просто като деца, както и за промени в българското законодателство за достоен живот на децата с аутизъм и техните семейства!

Паралелно с това, много наши дарители и благодетели съдействаха да организираме и проведем поредица от обучения на учители, специални педагози, психолози, логопеди, медицински персонал и други специалисти, ангажирани с цялостната грижа за децата с аутизъм. Лектори на семинарите са световно известни специалисти. Благодарим на тези, без които организирането на този концерт нямаше да е възможно: Столична Община, НДК, Евробет, Рефан, Магазини „Яко“. Благодарим на всички, които допринесоха за осъществяването на това събитие и подкрепиха нашата кауза!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от