"Аутизъм днес" беше домакин за представяне на добри практики пред представители на Общинск


На 6. март Център "Аутизъм днес" беше домакин на посещение на представители на Департамент "Психично здраве" от секция "Обществено здраве" на Общинския съвет във Франкфурт, Германия.

На срещата присъстваха Заместник-кметът по финансите в Столична община г-н Дончо Барбалов, Председателят на здравната комисия в СОС д-р Веско Милев, Момчил Баев - мениджър проекти в Националната пациентска организация, Владислава Цолова - "Аутизъм днес" и специалисти от центъра. Психоложката и RBT терапевт Зорница Иванова представи една от програмите, по които се работи след индивидуална оценка и изготвена програма с децата в центъра - програмата АВА (Приложен поведенчески анализ), от което представителите на градската управа във Франкфурт бяха силно впечатлени, тъй като те в момента обмислят въвеждането на АВА в Пакета от услуги за деца с аутизъм. "Точно това беше причината да пожелаем да посетим именно този център в България "- каза д-р Бернхард Герард, детски психолог и завеждащ отдел "Психично здраве " във Франкфуртската управа - "...Защото искахме да посетим центъра в България, който предлага най- високо качество на услугата за деца с Аутизъм в страната ви" "Столична община помага, според възможностите си, като предостави сграда за развитие на услугата, подпомага я и в частта Център за социална рехабилитация и интеграция и виждайки качеството и индивидуалното отношение към всяко едно дете тук, както и резултатите, ще продължаваме да помагаме и разширяваме дейността за постигане на по- високо качество на живот на децата с аутизъм в България и шанс за бъдещата им социализация"- каза Дончо Барбалов, Заместник-кмет по финансите на Столична община.

Радваме се, че освен, че помагаме на аутистичните личности и техните семейства в България, можем да бъдем и добър пример за успешно наложени и работещи терапевтични практики, които правят живота на хората с аутизъм и други проблеми в развитието по-добър!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от