• Autism today

Посещение в Посолството на Израел


#Ambassador #For #a #Day

6 Февруари 2019 г.- Посещение на Посолството на Израел в Р България с кауза!

По инициатива на Н. Пр. Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания в Р България за втора, поредна година се проведе конкурс „Посланик за един ден“!

Дами-посланички от дипломатическите мисии в България и Лидерки от НПО сектора в България, сред които и председателят на сдружение "Аутизъм Днес" и фондация "Стъпка за невидимите деца на България"- Владислава Цолова се обединяват по повод Международния ден на жената 8-ми март 2019 г. и предоставят възможност на момичета от цяла България да изпитат усещането какво е да си „Посланик за един ден”.

Темата на конкурса е силата на личността да постигне положителна промяна в обществото и черпи вдъхновение от жените в България, лидерки в НПО сектора, които правят точно това.

Мария Ковачева е на 16 г. от Троян и е сред победителките в конкурса с есе, в което непосредствено и със загриженост говори за липсата на комуникация между поколенията и как трябва да се работи, за да се реши този проблем. Мария е избрана от Н. Пр. Ирит Лилиан и заедно с представителката от НПО сектрора Владислава Цолова на 6 февруари посетиха Посолството на Израел, заедно с актрисата Елена Петрова, приятел на сдружение „Аутизъм Днес“ и подпомагащ каузата за качество на живто на децата с аутизъм и технтие семейства и супервайзорката на центровете „Аутизъм днес“- Диина Сингър, BCBA, сертифициран поведенчески аналитик, която беше в България за поредното обучение на специалистите от АВА центровете „Аутизъм Днес“ - София и Плевен! След посещението в Посолството на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан заедно с Мария Ковачева посетиха първият в България АВА Център по приложен поведенчески анализ АВА Център „Аутизъм Днес“- София!

Очакваме с нетърпение следващата среща с Мария, която активно ще се включи заедно със заместник-ръководителя на мисията г-жа Виолет Дяченко в подготовката на изложба за правата на жените в края на февруари.


0 преглеждания
  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от