01.12.2017

На 1. декември 2017 г. консултантска къща "Велинов и партньори" отбеляза своя 15-ти рожден ден в София. Събитието събра под покрива на Царския дворец най-близките клиенти и партньори на консултантската къща, а кауза беше запазването на най-добрата световно наложена терапевтична практика, която е достъпна в България чрез специалистите на сдружение "Autism TODAY - аутизъм ДНЕС" и фондация "Стъпка за невидимите деца на България (Официална страница)". 

Благодарим ви, приятели, че ни подкрепяте и че отделихте време и средства, за да направим заедно поредната крачка към подобряването на живота на аутистичните личности в България. Сумата от 5710 лв. ще помогне за поддържането на нивото на специалистите в Центровете и доизграждането на новата занималня за деца със СОП в кв. "Бъкстон", която наскоро открихме! До нови срещи и успехи!

02.07.2017

​За пореден път сдружение "Аутизъм днес" беше кауза на серията от благотворителни събития "Рисувай с Дани и подай ръка" на фондация "Рицари на доброто", този път на 01.07.2017 г. в Аквапарк "Конза", в подкрепа на Центъра по приложен поведенчески анализ и запазването на качеството на услугата в България.

Благодарим Ви, приятели, че заедно направихме още една крачка към подобряването на живота на нашите деца!

28.06.2017

На 28 юни 2017 г. проведохме заключителната среща от кампанията "Поглед към доброто " с учениците от София град за учебната 2016 /2017 г. Кампанията се провежда от Регионалното управление на образованието София-град, Софийският ученически съвет и Сдружение "Аутизъм днес" под патронажа на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова и цели възпитаване в ценности и добро у подрастващите чрез срещите с успели личности в различни области, всички от които имат и благотворителна кауза! 

На финалната среща за учебната 2016 /2017 г. специални гости бяха Шеф Манчев, Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България, актрисата Елена Петрова и изпълнителката и общественичка Йоана Драгнева. 

Домакин беше Софийската професионална гимназия по туризъм и учениците лично бяха приготвили сладки и солени вкусотии за гостите, а...

24.06.2017

Рицари на Доброто за втори път поставиха сдружение "Аутизъм днес" като кауза на своето поредно благотворително събитие. Искрено благодарим на "Рисувай с Дани и подай ръка" от фондация "Рицари на доброто" за поредния ден на игри, смях и подкрепа на каузата за запазване на най-добрата терапевтична практика в България - приложния поведенчески анализ. До нови срещи!

17.06.2017

На 17. юни 2017 се проведе инициативата
„РИСУВАЙ С ДАНИ И ПОДАЙ РЪКА”,
благотворителна акция на Фондация 
„РИЦАРИ НА ДОБРОТО”,
в подкрепа на Центъра по приложен поведенчески анализ за деца, към сдружение „Аутизъм днес“.

Цял ден се забавлявахме в Южния парк в София, където чрез рисуване върху чадъри, хвръчила и арт платна с много любов и вълшебства заедно превърнахме 17-ти юни в цветен празник. 

Партньор на събитието беше Националната асоциация по коневъдство, която предостави пони и голям кон за забава на приятелите на каузата.

За доброто настроение се погрижи DJ Ник, а в благотворителния базар се продаваха ръчно изработени бижута и картини. 

За да бъде съвсем празнично, от фондация „Рицари на доброто“ бяха подготвили дори торбички с подаръци. 

Спомоществователи и партньори бяха също:
DSV Road Ltd, НДФ "13 века България", НАК, Colgate-...

01.06.2017

Сдружения „Аутизъм днес“ и „Тацитус“ за поредна година обединиха публични личности и приятели на каузата за по-добър живот на семействата на деца с аутизъм, на Детски спортен празник на открито по случай 1- ви юни - Деня на детето, който се проведе в спортен комплекс „Баухаус арена“ в София на 01.06.2017 г. 

Събитието беше под патронажа на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и открито от главния секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков.

Официални гости бяха заместник-министъра на Министерството на труда и социалната политика г-жа Султанка Петрова и Ани Ананиева - заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

По време на спортния ден участници от фен клубовете на Арсенал и Нюкасъл в България организираха футболни мачове за децата, а по-артистичните от тях се включиха и в арт...

08.05.2017

На 8 май, в Bauhaus Arena се проведе Ден за футбол за деца с Аутизъм и други проблеми в развитието под патронажа на Министъра на спорта Красен Кралев! 
Домакин бяха приятелите ни от Асоциацията по мини футбол, с подкрепата на приятелите ни от Фен клуба на Арсенал България и едни от най- големите посланици на каузата ни - Ники Кънчев, както и Велина Белева, играха футбол с децата. 

Логопеди от Държавен Логопедичен център София град също се включиха в играта и подкрепиха децата в творчеството им, след спорта!

Децата празнуваха с торта рождения ден на представителят на Асоциацията по мини футбол Боби Александров.и пяха Happy Birthday! :)) 

Днес, на 8 май, беше чуден празник и за родителите на децата!

11.04.2017

Вече седем години Дарик радио изгражда една нова култура в обществото ни! Култура на доверие, на морал, на обществен дълги и ангажимент, на приемане, на помощ към по- слабите и подкрепа към партньорите! Култура на респект, вяра, желание за добро и вдъхновение! 

Тази година Благотворителният търг се проведе под патронажа на британския посланик  в Р България г-жа Ема Хопкинс! 

Посланик Ема Хопкинс бе домакин на Ники Кънчев Шоу, Дарик радио, "Аутизъм днес" и Фондация "Нашите недоносени деца". Повод бе официалното връчване на средствата от седмия благотворителен търг организиран от Дарик. Рекордната сума от 47 605 лв. бяха официално връчени на двете неправителствени организации

Вяра в чудеса за някои дори!

Респект към отдадеността и вдъхновението към Дарик радио, Ники Кънчев, Константин Вълков, Радосвет Радв,...

02.04.2017

„Детската усмивка е над всичко!”

Кампания, посветена на 2 април:
Световен ден за информираност за аутизма

За осма година на 2 април се проведе Благотворителен концерт , посветен на Световния ден за информираност за аутизма, а за шеста година България е част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо).
Кулминацията на който бе осветяването на НДК в синьо!
Тази година мотото е „Детската усмивка е над всичко!”
Организатори на събитието бяха Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение "Тацитус".
Кампанията се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова.

В концерта се включиха любими наши изпълнители: Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и М...

18.03.2017

Четвъртата среща на "Поглед към доброто " с гост-лектори евродепутата Ева Паунова (Майдел) и Део проведохме на 18 март 2017.

Домакин беше 2. СУ "Академик Емилиян Станев", включиха се и ученици от 5. ОУ "Иван Вазов".

Една съвместна кампания на Сдружение "Аутизъм днес ", Регионалното Управление по образованието и Софийския Ученически съвет.

Please reload

  • Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от