• Autism today - Facebook

Аутизъм днес

Ул. „Витоша“ 2

София, 1000

Част от

02.04.2020

https://sacp.government.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B7%D0%B4-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8?fbclid=IwAR21eB1yOtOpwMjLqdpXTa2vRUANj-1k9Q809BWK_-DCEmLkKH5X0RkYUPA

По повод 2-ри април, Световният ден за информираност за аутизма, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, д-р Елеонора Лилова и председателят на Сдружение „Аутизъм днес”, г-жа Владислава Цолова, проведоха онлайн работна среща. По време на видеоконферентната връзка помежду си двете обсъдиха реализацията на програмата за „Детегледачи на деца и младежи с аутизъм“ на Световната здравна организация, инициирана от Сдружение „Аутизъм днес“ и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“.

Д-р Лилова и г-жа Цолова се съгласиха, че използван...

02.04.2020

По повод 2-ри април - Световният ден за информираност за Аутизма по време на Пандемия послания отправят Сдружение "Аутизъм Днес " и приятели, подкрепящи каузата от години: Деница Сачева-Министър на труда и социалната политика, д-р Елеонора Лилова - Председател на ДАЗД, Ники Кънчев, Елена Петрова, Силвия Лулчева.


Родители споделят за развитието на децата си, в резултат от терапевтичните сесии в АВА центровете "Аутизъм Днес" и по време на Пандемия!

По повод 2-ри април - Световния ден за информираност за аутизма към Вас се обръщат терапевтите от АВА центровете „Аутизъм днес“.

26.03.2020

АВА Центрове- Горубляне и Студентски град във връзка с извънредната ситуация в страната и в света временно преустановява ежедневната си работа на територията на центровете ни в гр. София, кв. Горубляне, ул. "Витоша" 2 и гр. София, Студентска поликлиника, ет. 4,
тел. 089 6699274, 0887 366 067 считано от 16 март 2020 г. и продължават сесиите с онлайн терапевтични програми, адаптирани към онлайн работа!

Нашите терапевти продължават да изпълняват индивидуалните терапевтичните програми на децата онлайн, като родителите следват инструкциите на терапевтите , а по този начин родителите получават и практическо обучение за генерализиране на наученото от децата в ежедневните си дейности с терапевтите си в центъра!

Освен това, излизат при онлайн терапевтичния модел, с включени родителите в сесиите, проблемите, които те срещат в домашна среда и...

26.03.2020

https://eurocom.bg/show_videos/shows/Refresh/REFRESH_21_03_2020_EKWEB_CH_1.mp4

Владислава Цолова- Председател на сдружение "Аутизъм днес" говори със Силвия Чалъкова по Евроком за мерките, които е предприело сдружението, заедно с други НПО-та в извънредната ситуация по време на Корона вирус в България и в света!


Как защитаваме уязвимите групи и хората в неравностойно положение по време на Пандемия, как подкрепямяме хората, в чиято ползва работят нашите НПО, как продължаваме терапевтичната работа с децата в условията и извънредна ситуация и горещите телефонни за всички родители на деца с аутизъм в страната за помощ и подкрепа по време на кризата, както и за родители на деца с проблемни поведения, които се влошават в условията на пандемия!

Сдружение "Аутизъм Днес", във връзка със извънредната ситуация в страната обявява горещи телефонн...

19.03.2020

Сдружение "Аутизъм Днес", във връзка със извънредната ситуация в страната обявява горещи телефонни линии от 20 март 2020 г., петък за подкрепа на семействата на деца с аутизъм и поведенчески проблеми в цялата страна, както и на всички родители от страната, които се нуждаят в този момент от психологическа подкрепа и съвет, в следните часови зони:

Тел. 0882 068 314- от 11.00 до 12.00 часа

Тел. 0886 808 819- от 16.00 до 17.00 часа

Тел. 0889 977 973- от 17.00 до 18.00 часа

Тел. 0882 009 468- от 18.00 до 19.00 часа

15.03.2020

https://youtu.be/C5Q33_wr-x4

Владислава Цолова, Председател на сдружение "Аутизъм днес" на 15 март в ТВ Европа, във връзка с извънредната ситуация в условията на Пандемия - 156 НПО организации се обединяваме, за да внесем успокоение у най-уязвимите групи от населението - деца с увреждания и семействата им, възрастни, самотни хора в неравностойно положение и да ги подкрепим!

Следващата седмица ще обявим чрез медиите и социалните мрежи телефони и часови диапазони, на които да отговарят психолози от нашите организации. Още през м. Декември 56 НПО организации се обединихме около спешната необходимост от влизането в сила на Закона за социалните услуги, ценен с интегрирания и индивидуален подход, базиран на нуждите и потребностите на конкретния човек и внесохме официални писма до институциите, както и отворено писмо до медиите.

Ролята на с...

07.02.2020

През месец ноемрви 2019 г. Община Бургас предостави сграда на сдружение "Аутизъм Днес", като на един от лидерите в България по отношение на предоставяне на най- висококачествена терапевтична помощ за деца с аутизъм!

Сградата е в лошо състояние и се нуждае от ремонт. За ремонта на сградата са необходими 55 хиляди лева, а сдружението доказа през годините, че каузата „Аутизъм“ е наша мисия и продължаваме да оправдава доверието на дарителите и приятелите на каузата!

През м. Септември 2015 година сдружение „Аутизъм Днес“ създаде първият АВА Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм и комплексна терапия в гр. София, Горубляне, през 2018 г.-  открихме Център по поведенчески анализ и комплкейсна терапия за деца с аутизъм в гр. Плевен, през октомври 2019 г. открихме втори АБА Център за деца с аутизъм в Студенстки град, гр. Соф...

24.01.2020


Сдружение „Аутизъм Днес“ започва дарителска кампания за изграждане на АВА Център за деца с аутизъм в гр. Бургас!
През месец ноемрви 2019 г. Община Бургас предостави сграда на сдружението, която е в изключително лошо състояние и се нуждае от ремонт. За ремонта на сградата са необходими 55 хиляди лева, а сдружението доказа през годините, че каузата „Аутизъм“ е негова мисия и продължава да оправдава доверието на дарителите и приятелите на каузата.
През м. Септември 2015 година сдружение „Аутизъм Днес“ създаде първият АВА Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм и комплексна терапия, през 2018 г.- АВА Център в гр. Плевен, a през 2020 г. ни предстои изграждане на АВА Център за деца с аутизъм в гр. Бургас!

 

Можете да подпомогнете каузата на сдружение „Аутизъм Днес" за изграждане на център за деца с аутизъм и в гр. Бурга...

Международна конференция представи стъпките за подобряването качеството на живот на хората с аутизъм

От 11 до 13 ноември в София се проведе Първата международна конференция „Аутизмът не е присъда!“. Форумът събра на едно място водещи експерти в областта, които споделиха ценни съвети от своя професионален опит в работата си с деца с аутизъм. По време на уъркшоповете, част от форума, участниците получиха полезни практически решения на най-често срещаните трудности, които хората, засегнати от проблема, имат.

„Днешната конференцията отново ни показва, че всички трябва да бъдем ангажирани с тази кауза, децата и родителите имат нужда от подкрепа и всички ние трябва да бъдем до тях“, с тези думи посланикът на Кралство Дания – Н. ПР. г-н Сьорен Якобсен, откри събитието. Зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева допълни, че те...

Остават няколко дни, през които може да се регистрирате за участие в Първата международна конференция "Аутизмът не е присъда!"

На 11 ноември от 10.00 ч. в Театро (бивш Модерен театър) София официално ще бъде открита Първата международна конференция „Аутизмът не е присъда!“, която ще повдигне важни въпроси, свързани с диагностицирането, социалната интеграция и възможностите за успешна адаптацията към околния свят на хората от аутистичния спектър. В откриването ще се включат Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Н. ПР. г-н Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания в България, д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София, Калоян Дамянов, директор на РЦПППО – София, Ники Кънчев и Елена Петрова. Лекторите на форума ще бъдат водещи международни експерти в областта на аутизма, които ще представят най-новите изследвания и...

Please reload